zaterdag 31 maart 2007

Sneue poes...

Vandaag wil ik, herstel moet ik, wat kwijt over de buurkat Dribbel. Zij komt aan haar naam omdat zij niet loopt maar dribbelt. Dribbel is een rode poes en al aardig op leeftijd en ik schat haar op zo'n 15 jaar.
Dribbel is wat je noemt een 'sneue' poes. Ziet er door haar hoge leeftijd een beetje vlokkig uit en ze heeft sinds jaar en dag een hazelip. Das natuurlijk heel bijzonder voor een poes. Ze 'miauwt' ook niet maar ze 'niaut'. Vroeger toen ze nog 'enig kind' was kreeg ze veel aandacht van haar baasje maar nu het baasje twee kindjes heeft gekregen is het met de aandacht droevig gesteld en is de liefde voor Dribbel wat naar de achtergrond verschoven.
Vaak kun je Dribbel, weer of geen weer, aantreffen op ons dak, waar ze ver buiten bereik van gretige kinderhandjes haar poezeslaapjes houdt. Twee keer per jaar komt ze tot leven, dan gaat het baasje op vakantie en heeft ze het rijk alleen. Dan kan ze in alle rust ongestoord van het huis genieten. Dan ligt ze languit op de stoep voor het huis in het zonnetje of zie je haar in de vensterbank liggen. Ik hoop, tegen beter weten in, op betere tijden voor Dribbel...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Rood en meisjespoes, dat geeft alleen maar sneue combinaties, misdrukken. Tja, het is inderdaad geen gezicht, sneu!

Lin's ding zei

heb een zwak voor rode poezen/katers, heb er zelf 2 en heb zelf ook een hazelip (nee, een schisis..haha)dus hoop dat hij 1 lange vakantie krijgt op de vensterbank in de zon, als je al 15 bent en kat moet je toch van je oude dag mogen genieten, toch?