maandag 22 januari 2007

Kitlers...


In de digitale Trouw van vandaag zag ik een artikeltjes staan over deze site http://www.catsthatlooklikehitler.com/. Een student kwam op het zeer originele idee om een een foto van een kat met bepaalde kenmerken van Hitler op zijn blog te publiceren. Hij bedacht de naam 'Kitler' en speurde naar nog meer miauwende look-a-likes. Inmiddels worden vanuit alle hoeken van de wereld foto's van Whiskas-etende Adolfjes ingestuurd en is de site een internationale hype. Niet alle ingezonden 'Kitler' worden ook geplaatst. Heeft de kat toevallig zijn pootje in de lucht, of is de foto voorzien van een nazistische leus, dan wordt de foto niet gepubliceerd. Het moet een luchtige persiflage blijven, zonder mensen onnodig te kwetsen of te beledigen.

Enjoy!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat leuk! Ik runde een opvang, en was bij de letter I toen er vier wilde katertjes binnenkwamen. Een rooie met wit kon ik mooi Ira noemen, maar de mooiste was een wit met zwarte, die een lookalike van Adolf was. Ik heb hem de naam Itler gegeven, wat sommigen zeer schokkend vonden en anderen erg grappig.
Helaas, het is niet goed gekomen, noch met de Ira, noch met Itler of de andere twee schuwe I-tjes. Er brak een ziekte uit waardoor het hele nest het leven liet. Wrang genoeg leden de twee met de valsige namen het meest...